Wantoestanden in de Luchtvaart
Wantoestanden in de Luchtvaart
ACTUEEL
MENU

Home

 

Deze website roept op tot het ondertekenen van twee petities, een petitie voor Nederland en een wereldwijde petitie.

 

Er is nu ook een landelijke petitie van Natuur&Milieu, Greenpeace en andere organisaties: Teken die petitie hier

 

De Nederlandse petitie waarin de Tweede Kamer wordt gevraagd een parlementaire enquête te houden naar de wantoestanden in de luchtvaart in Nederland. Om direct de petitie te tekenen klik op Teken.

 

Dit vanwege de ernstige misleiding die ten grondslag ligt aan de besluitvorming over (de uitbreiding van) de luchtvaart, 20 jaar lang, tussen 1989 en 2009 mbt de groei van Schiphol.

Ook nu blijken er veelvuldige en ernstige fouten in de MER (Milieu Effect Rapportage) van Lelystad gemaakt te zijn. Ruim 30 betrokken gemeenten hebben zelfs geen inspraakmogelijk gehad en de procedures rondom vliegveld Lelystad voldoen mogelijk niet aan Europese wetgeving.

Vanwege de ernstige fouten die er in de MER van vliegveld Lelystad zijn gevonden, worden ook de MER’s van de andere vliegvelden van RTHA Rotterdam, MAA Maastricht en Eindhoven Airport opnieuw beoordeeld.

Daarnaast is de door de Europese wetgever voorziene duidelijke scheiding tussen advisering en vaststelling van slots op Schiphol losgelaten door de Nederlandse overheid.

 

En een wereldwijde petitie waarin wordt opgeroepen de groei van de luchtvaart te stoppen en het aantal vliegbewegingen wettelijk vast te leggen, nationaal en internationaal. Dit is noodzakelijk omdat schiphollen een wereldwijd fenomeen blijkt te zijn. Bovendien is de luchtvaart internationaal goed georganiseerd en voorkomt zo elke poging om de luchtvaart te beperken. Om deze petitie te tekenen klik op Teken.

 

 

 

 

 

Actueel

3730 ondertekenaars

Schrijf je in voor de nieuwsbrief